A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Menü

Barista kellékek - tejkiöntő, tejhabosító

A legkeresettebb barista kellékek - a tejkiöntő és a tejhabosító

A tejkiöntők és tejhabosítók a legkeresettebb barista kellékek közé tartoznak, mivel e kellékek segítségével készítheti el a Barista a tökéletes tejhabot. Természetesen a legmegfelelőbb tejkiöntő és tejhabosító kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen a barista kellékek piacán rengeteg különböző márkájú termékkel is találkozhatunk. Ha ismerjük azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelnie a tejkiöntőknek és tejhabosítóknak, akkor egyszerűbb dolgunk lehet a kiválasztást illetően. Ilyen szempontok a tejkiöntő falának dőlésszöge, annak felépítése, űrtartalma, csőrkialakítása és természetesen maga a tejkiöntő anyaga. Lássuk hát ezeket a kritériumokat:

A tejkiöntő falának dőlésszöge több okból is fontos lehet egy Barista számára. A legfontosabb, hogy a tejhab készítése során kifejezetten fontos az örvény keletkezése, amit egy megfelelő dőlésszögű tejkiöntővel vagy tejhabosítóval könnyen elérhetünk. Egy másik kiemelkedő indok a tej kiöntésének szakszerű elvégzése, melyet szintén nagyban képes megkönnyíteni a legalkalmasabban kialakított dőlésszögű tejkiöntő. Ezeknek a kritériumoknak az enyhén befelé dőlő, egyenes vagy alig hajlított falú tejkiöntők és tejhabosítók felelnek meg.

A tejkiöntő anyaga szintén kulcsfontosságú szerepet tölt be a kiválasztásnál - a legmegfelelőbb a saválló acél. Az egyik fontos érv a saválló acél mellett az, hogy könnyen tisztán tartható, így a hosszú mosogatási időt más, hasznosabb munkák válthatják fel. Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy nem minden anyag közvetíti olyan jól és gyorsan a hőmérsékletváltozást, mint a saválló acél. Ez egy fontos információ a Barista szempontjából, mivel az optimális hőmérséklet eléréséhez és annak ellenőrzéséhez folyamatos kontakt szükséges a tejkiöntővel tejhabosítás közben.

A tejkiöntő vagy tejhabosító elengedhetetlen részei a csőr és a fül. A kiöntőcsőr mérete és formája igen meghatározó a szakszerű kiöntés, illetve a Latte Art díszek elkészítésének szempontjából. A tejkiöntő füle a stabil tartást, illetve a felforrósodott edény és a Barista keze közti közvetlen érintkezés elkerülését szolgálja.

A tejkiöntő űrtartalma mindig igazodik a cappuccino-hoz szükséges tej mennyiségéhez, azaz a legmegfelelőbb tejhabosító vagy tejkiöntő 3,5 dl, 6 dl vagy 1l űrtartalmú.

Természetesen ezek csupán a tejkiöntő vagy tejhabosító kritériumai, tehát magára a Barista kellékre vonatkoznak. A tökéletes tejhab elkészítéséhez ezek mellett még több más szabálynak is meg kell felelnünk. Ezek közé tartozik például az is, hogy jó minőségű tejhab kizárólag hideg tejből készülhet - a visszamaradt, felmelegedett tej már nem alkalmas erre a célra; vagy a tej minőségére vonatkozó információk, melyek szerint a magas fehérjetartalmú tejek a legalkalmasabbak tejhab készítésére. A tökéletes tejhab elkészítése természetesen tanulható, ahogyan a kávé készítés, vagy a Latte Art művészete is. Ilyen igénye esetén keresse fel Barista akadémia weboldalunkat.

A Minden Ami Bár Barista kellék webshopjában több típusú, profi kialakítású tejkiöntő és tejhabosító is található, melyek minden kritériumnak megfelelnek. Ezeket a tejkiöntőket és tejhabosítókat erre a linkre kattintva tekintheti meg! Felmerülő kérdései esetén bátran keresse fel munkatársainkat, melyhez a szükséges elérhetőségeket itt találja meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog blog_barista

Keresés