A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Menü

Boston Koktél Shaker, Boston Koktél Séker

Boston Koktél Shaker, Boston Koktél Séker

A Boston koktél shaker egy rendkívül elterjedt séker típus, melyet általában a pörgősebb bárokban használnak a Bártenderek, de elterjedőben van a tapasztaltabb hobbi Bártenderek körében is. A továbbiakban következzék egy-két részletesebb információ a Boston shakerről és használatáról.

Maga a Boston shaker csupán két részből áll: egy fém tartályból, melyet tin-nek, mixing tin-nek és sékernek is szoktak hívni, illetve egy - többnyire - üveg keverőpohárból. A tin belső méretei mindig ugyan akkorák, illetve a keverőpohár szájának kerülete is állandó, ezért a két rész mindig egymásba csúsztatható. Ha Boston shakerben szeretnénk koktélt készíteni, akkor szükségünk lesz némi gyakorlásra és rálátásra.

A Boston shaker használatának lényege, hogy miután a keverőpohárba tesszük a jeget, illetve az elkészítendő koktélhoz szükséges alapanyagokat, kissé ferdén ráhelyezzük a pohárra a tin-t, majd kisebb erőt kifejtve rányomjuk - avagy rácsapjuk - a tin-t a pohárra, mely így gyakorlatilag légmentesen záródik. Két kezünkkel összefogjuk a shéker két végét - azaz a pohár alját és a tin alját -, majd az elegyíteni kívánt alapanyagok sűrűségétől függően bizonyos ideig és bizonyos technikával összerázzuk a koktélt. Végezetül úgy tegyük vissza az asztalra a shakert, hogy a fém tin legyen alul, így abban legyen a koktél is, majd egy-két egyszerű mozdulattal távolítsuk el az üvegpoharat róla. A Boston shaker hátránya a Manhattan shakerhez képest az, hogy nincs benne szűrő, ezért szükségeltetik hozzá egy külön spirálszűrő. Ezt a spirálszűrőt rakjuk a tin-re, és már szűrhető is a friss koktél a behűtött pohárba!

Maga a technika, amivel össze lehet rakni a két részt, illetve amellyel shakelés után szét is lehet szedni, könnyen és hamar megtanulható, de egy kezdő Bártender számára inkább a Manhattan shakert ajánljuk.

A Boston shakereknek több típusa is van: a normál séker mellett létezik súlyozott Boston shaker, amely a Flair Bártenderek nagy kedvence, s fontos jellemzője, hogy az alján a három ponton rögzített súly miatt könnyen pörgethető; illetve megtalálhatóak a piacon a vinyl Boston shakerek is, melyek vastagabb gumibevonattal rendelkeznek, így könnyebb őket megfogni és nem csúsznak annyira. A Boston koktél shaker kiváló ajándék is lehet, amit ha még személyesebbé szeretnénk varázsolni, akkor válogathatunk a rengeteg féle mintás, színes, foszforeszkálós, feliratos, stb shéker közül is. Természetesen az itt felsorolt Boston shaker fajták között is vannak átfedések, ezért az egyszerű fém színű tin-től kezdve minden megvásárolható az egyszerre súlyozott, színes és feliratos darabokig!

Ha Ön is szeretne magának vagy esetleg ajándékba venni Boston koktél shakert, akkor nézzen szét a Minden Ami Bár Boston shaker kategóriájában, ahol rengeteg kiváló minőségű és több típusú séker is található!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog blog_bareszkoz

Keresés