A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
Menü

Pezsgős pohár

Pezsgős pohár

A pezsgő egy rendkívül elegáns alkoholos ital típus, mely gyakorlatilag egy újraerjesztett szénsavdús bor. E szénsavtartalom a zárt rendszerben hozzáadott cukroktól vagy likőröktől képződik, függően a pezsgő típusától. Mint ahogyan a legtöbb alkoholos ital típusnak, úgy a pezsgőnek is megvan a „saját pohara” amelyben leginkább előjönnek a pezsgő aromái, s melyben a legélvezhetőbb pezsgő élményt kaphatjuk. Ez a pohár típus nem más, mint a pezsgős pohár.

A pezsgős poharakat három különböző típusba oszthatjuk tovább. A legismertebb típus a flute vagy a pezsgős flőte, mely egy karcsú, talppal és szárral rendelkező, alsó részén domború, felfelé egyenesedő, majd a végén enyhén szűkülő falú pezsgős pohár. Méretében ez a típus igen változó, mivel az alacsonyabb fajtáktól a rendkívül magas és elegáns poharakig minden megtalálható az üzletek kínálatában. A második legismertebb a coupe pohár, másik nevén pezsgős kehely, mely szintén egy talpas, száras pezsgős pohár típus, azonban alacsony. Maga a kehely része is alacsony, de széles, enyhén befelé szűkülő. A legtöbbször elegáns rendezvényeken találkozhatunk ezzel a pezsgős pohár típussal, amikor egy nagyobb asztalon hatalmas mennyiséget halmoznak egymásra piramis formában - egyeseknek talán filmekből köszönhet vissza az a jelenet, amikor a legmagasabban lévő pohárba töltik folyamatosan a pezsgőt, ami abból továbbfolyva telíti meg a többi pezsgős poharat is. A harmadik, s egyben utolsó típus a Törley-s pezsgős pohár, mely egy speciális, talppal igen, de szárral nem rendelkező típus. Kehely része fölfelé folyamatosan, homorúan kifelé hajló, akár a harangvirág.  Megjelenésében magas - talán az egyik legelegánsabb pezsgős pohár a Törley-s, melyet sok esetben a flőtéhez sorolnak.

Abban az esetben, ha Önnek is szüksége lenne pezsgős poharakra, ajánlanám figyelmébe a Minden Ami Bár ide vonatkozó pezsgős pohár kínálatát, melyben az összes felsorolt pohár típus egyaránt megtalálható.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog blog_poharak

Keresés