A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Tennessee whiskey

TENNESSEE WHISKY

A Tennessee whisky (az amerikai angolban többnyire Tennessee whiskey) az amerikai Tennessee államban készült straight bourbon whisky, habár a jelenlegi négy gyártó közül hárman elhatárolódnak a „bourbon” elnevezéstől.

A Tennessee whiskyk majdnem mindegyikét a „lincoln megyei eljárásnak” vetik alá, mely során a párlatot vastag juharfaszén rétegen szűrik át, mielőtt új, kiégetett tölgyfahordókban érlelnék. A faszén a párlat bizonyos összetevőit kisebb-nagyobb mértékben megköti, így a whisky íze szelektíven gyengül, az állaga pedig lágyabbá válik. Egyes szakértők szerint a módszer lényege, hogy lerövidíti a szükséges érlelési időt a markáns karakter rovására. Az eljárás a Tennessee állambeli Lincoln megyéről kapta nevét, ahová a Jack Daniel’s whiskyt előállító üzem eredetileg tartozott, később azonban az újonnan létrehozott Moore megye részévé vált.

Rendezés: