A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Menü

Clever Dripper Concept Art

Ár:
6.870 Ft
5.950 Ft (4.685 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 13%
Az akció időtartama:
2019. 04. 12. - 2019. 12. 31.
Cikkszám: CFFDRPP111141
Elérhetőség: Már nem kapható
Gyártó: Concept Art Barista Kellékek

A Clever Dripper 

 

A Filter Dripper, vagy másnéven Clever Dripper egyesíti a French press és a filteres kávékészítési technológiát úgy, hogy mindkettőnek a hiányosságait, hátrányait kiküszöböli .A papír filterrel a kávékészítés egyszerű, de áztatási idő gyakorlatilag nincs, a víz szinte rögtön elkezd átfolyni a kávén.

- Az akció a készlet erejéig tart!

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Ingyenes szállítás

 


 

 

 

 

 

Leírás és Paraméterek

A clever dripper technológia 

 

A Clever Dripper egyesíti a French press és a filteres kávékészítési technológiát úgy, hogy mindkettőnek a hiányosságait, hátrányait kiküszöböli. Ha French pressben készítünk kávét, kontrollálni tudjuk az áztatási időt, és meg tudjuk többször kevergetni, viszont a kiázott zaccot benne felejthetjük az edényben, amitől az elkészült forrázat megkeseredik. Kávékészítés után a zacc eltávolítása nehézkes és kényelmetlen. A papír filterrel a kávékészítés egyszerű, de áztatási idő gyakorlatilag nincs, a víz szinte rögtön elkezd átfolyni a kávén.

 

Mivel a Clever Dripper filtertartó edény aljára egy záró szelepet szereltek, ami megakadályozza, hogy a kávé azonnal átfolyjon, így tetszőlegesen megválasztható a kávéhoz / őrleményfinomsághoz szükséges kivonatolási idő. Amikor pedig a filtertartót ráhelyezzük a csészére vagy kiöntő edényre, azonnal elindul a kávé átszűrése. Így könnyen szétosztható több csésze között az elkészült kávé.

 

A Clever dripper alkalmazása:

 

Az alábbi hét pontban ismerkedjünk meg ezzel az egyszerű, innovatív kávékészítési technológiával.

 

Őröljünk közepesen szemcsés finomságúra 25-35g világosabb pörkölésű 100% arabika kávét.

 

A munkafelületre helyezett Clever Dripperbe helyezzünk egy papírfiltert és forró vízzel óvatosan töltsük színültig az edényt, hogy a papír teljesen megszívja magát.

 

A filtertartót helyezzük rá egy megfelelő űrtartalmú (kb. 500 ml) kiöntő edényre, hogy a kifolyó víz átmelegítse. (A Clever Drippert helyezzük vissza a munkafelületre)

 

A már előzőleg megőrölt kávét töltsük bele az átáztatott papírfilterbe.

 

Frissen forralt, majd kb. 90-95°C-ra visszahűtött vízzel öntsük le az őrleményt. Ügyeljünk arra, hogy szép vékony sugárban, körkörös mozdulatokkal, lassan engedjük rá a vizet a kávéra, így az megfelelően el tud keveredni.

 

Most következik a kiáztatás, a kávé jellegének megfelelően választhatjuk meg ennek az idejét. Javasolt áztatási idő: 2-5 perc. Közben lefedhetjük, nagyjából félidőnél keverjük meg.

 

Az áztatási idő leteltével az előmelegített kiöntőedényből öntsük ki a vizet és helyezzük rá a Clever Drippert.

 Bátran kísérletezzünk különböző kávékkal, őrleményfinomsággal és adagmennyiséggel. Minél finomabb őrlemény annál rövidebb, durvább őrleménynél hosszabb áztatási időt érdemes alkalmazni.

 

Tisztántartás

 

A Clever Dripper tisztántartása nagyon egyszerű, a kávé elkészülte után a papírfiltert a zaccal együtt eltávolítjuk, majd a filtertartót kézzel elmosogatjuk. Legyünk különös figyelemmel a záró szelep tisztítására. 

 

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés